Groningen


Ben je een enthousiaste fietser dan moet je beslist eens naar Groningen gaan! Daar is de fietser de koning te rijk, want met de auto kom je er haast niet in. ik zal je wat meer vertellen over dit gezellige stadje in Nederland. De inwoners benoemen hun stad tot de beste binnenstad van Nederland.


Groningen is naast een fietsstad ook benoemd tot tweede oudste studentenstad. Je kan er wel 40.000 studenten tellen, daarom dat het ook een stad is met de jongste populatie. De jongeren zeggen dat het studentenleven in Groningen kleinschalig is, dat ze er goed onderwijs krijgen en dat het er bovendien ideaal is om uit te gaan.

Het beste café van heel Nederland is volgens de bewoners café de Wolthoorn. Achter de toog staat het stijlvolste duo dat voor de gezelligheid zorgt. Ook café Soestdijk is een bezoekje waard de uitbaters hebben iets met de bewoners van het huis van oranje. Prins Maurits heeft in zijn jonge jaren achter de bar gewerkt en daar zijn prins Maurits en Marilène een stel geworden. (The Dutch royal family)

De stad heeft ook een aantal monumenten zoals de Martini toren, ook wel de oude grijze genoemdVóór 1577 was hij wel werkelijk grijs maar na de oorlog werd de door de Belgen beschadigde toren weer opgebouwdEen ander bekend monument is het paard van oom Lucas. Het verhaal bestaat dat de boer het paard verwondde met een mestvork, wat de dood van het paard betekende. Elke inwoner kent het liedje oom Lucas dat er nadien van gemaakt werd.(toerisme Groningen)


Kortom is de stad Groningen een bezoekje waard het is een gezellige binnenstad waar je volop kan fietsenmooie cafés bezoeken en een leuke anekdote meepikken.
Bibliografie:
https://toerisme.groningen.nl/over-groningen/g7-redenen-om-naar-groningen-te-gaan/stad-groningen

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gebarentaal = Praten met je handen

Albrecht Rodenbach

Praat Nederlands met me